Започна Международен клубен турнир по пожароприложен спорт (СНИМКИ)

Спорт

27-09-2023, 17:31

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В състезанията участват отбори от България, Чехия, Украйна, Хърватска, Словения, Румъния и Молдова.

Деветият Международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа “Одесос” беше открит вчера на площад “Независимост” във Варна. В състезанията участват отбори от България, Чехия, Украйна, Хърватска, Словения, Румъния и Молдова.

Гост на събитието бе кметът Иван Портних, а домакин - директорът на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Тихомир Тотев. "За Варна е чест да посрещне огнеборци от цяла Европа! Вярвам, че състезанията ще бъдат интересни и заредени с хубави емоции. Благодаря на всички варненски пожарникари за всеотдайността, с която изпълняват своя дълг и самоотвержено работят в ситуации на бедствия и кризи, в трудни за гражданите моменти. Пожелавам им здраве, щастие и успехи в турнира", заяви кметът Иван Портних.

Поздравление отправи и комисар Тихомир Тотев, който припомни, че тази година събитието съвпада със 145-та годишнина от основаването на Пожарната във Варна. След официалната церемония кметът Иван Портних и комисар Тотев връчиха първите награди от състезания - изкачване с щурмова стълба- жени и мъже.