Очила за виртуална реалност - една от новите технологии в хотелиерството

Туризъм

29-09-2023, 10:08

Снимка:

Радио Варна/Даниела Стойнова

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Идеята е новият проект да улеснява клиентите и да се използва от повече хотелиери и места за организиране на събития.

Използването на очила за виртуална реалност в туризма набира все по-голяма популярност. Едно от нововъведенията в хотелиерството беше представено по време на форума "Туризъм Експо - Дестинация Варна". Един от участниците - Ралица Иванова, обясни за Радио Варна какво представляват новите очила за виртуална реалност и за какво могат да се използват те. 

"С тези очила представяме възможност за посещаване на конферентна зала или място за събития - за да може от разстояние, ако се намирате в София например и искате да наемете зала във Варна, да я разгледате и да видите как тя функционира", поясни Иванова. 

Технически екип прави на място снимките и всичко необходимо за заснемането. Идеята е новият проект да улеснява клиентите и да се използва от повече хотелиери и места за организиране на събития, допълни Ралица Иванова: "По този начин няма да им се налага те да пътуват специално за оглед на залата, ако са от друг град". 

Очилата за виртуална реалност могат да се използват за събития, които се организират в музеи, галерии и други културни обекти. Друга възможност, която дават те, е потребителите да имат възможност да разгледат хотелската стая, преди да направят своята резервация.