Днес предаваме капачки и стотинки пред Катедралата

Животът

30-09-2023, 07:25

Снимка:

Сдружение "Аз вярвам и помагам"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Средствата ще бъдат използвани за закупуване на втора детска линейка, в помощ на хиляди бебета, както и за медицинска апаратура и оборудване за отделението по Детска хирургия в МБАЛ "Св. Анна - Варна".

Поредна мащабна акция по предаване на събрани пластмасови капачки за рециклиране и стотинки организира благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам" днес. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на втора детска линейка, в помощ на хиляди бебета, както и за медицинска апаратура и оборудване за отделението по Детска хирургия  в МБАЛ "Св. Анна - Варна". За осъществяването на новите каузи са необходими 500 000 лева, посочват организаторите.

От инициативата напомнят, че капачките трябва да бъдат предадени в торби, чували или кашони, но не и в туби. По време на събитието ще се събират и стотинки от 0,01лв, 0,02 лв, 0,05 лв, 0,10 лв, 0,20 лв, 0,50 лв, 1 лв и 2 лв , като те НЕ трябва да бъдат сортирани по номинална стойност и може да бъдат в обща торбичка, буркан или друг здрав съд.Капачките и стотинките трябва да се предадат ОТДЕЛНО едно от друго. 
 
На площада ще има и дарителски кутии, където всеки, който желае ще може да дари и хартиени банкноти в помощ на инициативата.
 
Акцията ще се проведе на 30.09.2022г (Събота) от 09:00ч до 14:00ч пред Катедралата в град Варна .