Купуват медицински хеликоптер с капачки и стотинки от Варна

Животът

01-10-2023, 11:54

Снимка:

Сдружение "Аз вярвам и помагам"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам” си постави нова цел.

При много голям голям успех премина поредното мащабно събитие за събиране на капачки и стотинки във Варна. То се проведе в събота пред Катедралата и провокира варненци и хора от по-близки и далечни населени места да донесат събраните пластмасови капачки и монети.

Тепърва ще стават ясни резултатите от поредната акция, организирана от сдружението „Аз Вярвам и Помагам”, които стоят зад едноименната благотворителна кампания. Ясна е обаче следващата голяма цел – закупуване на медицински хеликоптер. Това обяви председателят на сдружението Владислав Николов.

„Започнах всичко това с 6 капачки, които събрах в шепата си в Морската градина преди 8 години... след това последва даряването на първа апаратура за бебета... втора апаратура .... трета апаратура .... 22-ра апаратура .... първата за Варна детска линейка за бебета... Първият в България мобилен пункт за кръводаряване....

Време ни е за медицински хеликоптер! Вярвам го! Време е и Вие да го повярвате и да го направим!“, написа Николов в социалните мрежи.

Целта на „Аз Вярвам и Помагам” тази година бе осигуряване на 500 хиляди лева, голяма част от които вече са налице. В резултат бяха закупени първата за Варна специализирана детска линейка и първият в България мобилен пункт за кръводаряване. Предстои осигуряване и на детска неонатална линейка, като средствата са осигурени изцяло от предадените капачки, стотинки и парични дарения от граждани и фирми.