Илиан Илиев: Другите отбори имат респект от нас

Спорт

01-10-2023, 21:21

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Треньорът на Черно море призна, че съжалява за равния с Локо София.

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира равенството 0:0 срещу Локомотив София.

„Държахме топката много повече, те се бяха прибрани и играха на контраатака. Не успяхме да отбележим. Не успяхме да създадем и достатъчно ситуации в последните 30 метра. Правихме прехода в защита добре, овладявахме топката, но не ни вървеше последния пас. Не ни помогна и терена. Това е част от играта. Съжаляваме, че изпуснахме 2 точки, но Локомотив се прибра и си постигнаха точката“, каза Илиев. 

„За нас креативността, играта на фланга, дублирането на фланга, бягаха. Наско беше малко сам между тримата централи, променихме с Мишел, но нямаше добри ситуации. Съжаляваме, но продължаваме напред и това е“, допълни той.

„Не сме били сковани или притеснени. Трябваше да се играе по-бързо, не ни го позволяваше и терена. Последните минути теренът стана по-бърз и мачът се отвори. Нямаше притеснение от евентуално невземане на 3 точки. С течение на времето станахме припряни, но като цяло отидохме на чужд терен, а домакините бяха прибрани, както беше и в Бистрица. Това е добър атестат за респекта, който сме постигнали у другите отбори“, заяви още треньорът на варненци.

„Първо трябва да се възстановим, тъй като имахме две късни прибирания от София. Естествено да сме по-агресивни и креативни в последната фаза. Не мисля, че мачът срещу Локомотив Пловдив е някакъв директен сблъсък за първото място. Искам да се изиграят отложените мачове, за да видим реално къде сме в класирането. Искаме в Европа. Рано е да говорим за титли, защото тези очаквания могат да навредят. Още не е минала 1/3 от първенството. Важен мач срещу добър противник и надявам се срещу Локомотив да ни подкрепят феновете“, завърши специалистът.