Каква е организацията за движение в района на Терапията?

Мисия Варна

03-10-2023, 12:24

Снимка:

БНР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ремонтите в участъка започнаха на 20 юни, а срокът за неговото завършване е 6 месеца, според информационната табела, поставена там.

Всеки ден варненските шофьори попадат в тапи и задръствания заради ремонтите в града. Два участъка по бул. "Христо Смирненски" са особено невралгични - този над Цветния квартал и този в района на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Св. Марина". Организацията на движението в района на Терапията често се променя, а това затруднява варненските шофьори. И докато по-изкусните водачи, които познават добре града, се ориентират бързо кои участъци да заобиколят и кои обходни маршрути да използват, то тези, които не са местни, се объркват. 
 
В района на Терапията има бензиностанция, около която в момента може да се заобиколи, видя репортер на Радио Варна. В дълбочина на булеварда обаче, където започва Цветният квартал, пътят е изцяло отцепен. Там има трасе около голям хранителен магазин, където няма къде да заобиколиш, за да минеш.
 
Ремонтите в участъка започнаха на 20 юни, а срокът за неговото завършване е 6 месеца, според информационната табела, поставена там.

Хората коментират, че организацията от страна на Община Варна е слаба и е хубаво всеки ден да бъде обявявано кой участък ще бъде отворен и кой - затворен. Те не намират своевременна информация и смятат, че "всеки ден е за себе си". 

Трудно се стига и до Военна болница.