Драма, VAR, червени картони: 2:2 на "Тича"

Спорт

07-10-2023, 22:38

Снимка:

ПФК "Черно море"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Отмениха победен гол на "моряците" в 101-та минута.

Черно море и Локомотив Пловдив завършиха 2:2 в дербито между втория и първия от 13-ия кръг на еfbet Лига. Отборите на Илиан Илиев и Александър Томаш направи истинско шоу, а във футболната среща не липсваше нищо, паднаха четири гола, имаше два червени картона, още много спорни съдийски отсъждания и голяма драма с гол в 101-ата минута, който в крайна сметка не бе зачетен след намесата на ВАР.

Локомотив Пловдив създаде напрежение пред вратата на Черно море в 11-ата минута. Ангел Лясков центрира по земя към Георги Минчев, чийто удар беше блокиран. Топката стигна до Христо Иванов, който технично замахна и стреля, но топката излезе в аут.

Черно море отговори в 15-ата минута. Мазир Сула отправи точен удар, но Динко Хоркаш спаси.

Домакините организираха добра атака в 25-ата минута, при която Атанас Илиев подаде на Мазир Сула, който бе на добра позиция и стреля, но доста неточно в аут. 

Минута по-късно имаше много дискусионно положение в наказателното поле на Черно море. Влатко Дробаров влезе доста неразумно в краката на Алфа Конте. Нападателят на Локомотив Пловдив падна на терена и останаха съмнения за дузпа, но нито Георги Давидов реагира, нито ВАР. 

В 38-ата минута Черно море организира добра атака. Едгар Пашеко подаде към Мазир Сула, който стреля, топката рикошира от крака на Мартин Паскалев и излезе в корнер. 

Черно море поведе с 1:0 срещу Локомотив Пловдив. Васил Панайотов центрира в наказателното поле на Локомотив, където Даниел Димов игра с глава, след което Атанас Илиев стреля със задна ножица, но ударът му не се получи. Топката стигна до Мазир Сула, който отклони за Даниел Димов, който отблизо вкара топката в опразнената врата на Локомотив. 

Локомотив Пловдив изравни резултата в първата минута на добавеното време на първата част. Евандро от фал от около 40 метра изпрати директно топката във вратата на Иван Дюлгеров, който не успя да се намеси.

Локомотив Пловдив направи пълен обрат в мача в четвъртата минута на добавеното време на първата част. Евандро подаде към Джовани, който върна след това към своя сънародник, а той отблизо не пропусна да вкара във вратата на Иван Дюлгеров. 

В 51-ата минута Локомотив имаше добра възможност да вкара трети гол. Джовани навлезе в наказателното поле на Черно море, след което се опита да намери Георги Минчев, но нападателят не успя да контактува с топката. Иван Дюлгеров се намеси, а след това Васил Панайотов изчисти топката.

Пред Алфа Конте се откри добра възможност в 64-ата минута. Той стреля, но намери целта и топката излезе в аут. 

Две минути по-късно след центриране в наказателното поле на Черно море се откри нова отлична възможност пред Алфа Конте, който отблизо стреля, но слабо и право в ръцете на Иван Дюлгеров. При това положение останаха съмнения за засада на Алфа Конте, която не бе маркирана от съдийската бригада.  

Локомотив Пловдив остана с човек по-малко на терена в 75-ата минута. Хорхе Сегура извърши много грубо нарушение срещу Мазир Сула, заради което Георги Давидов показа втори жълт картон на футболиста на Локомотив Пловдив. 

Локомотив Пловдив остана с 9 човека на терена в 81-ата минута, след като Евандро бе изгонен за втори жълт картон от Георги Давидов. 

Черно море изпусна страхотна възможност да изравни резултата в 82-ата минута, когато Арлинд Дакай бе изведен сам срещу Динко Хоркаш, но вратарят на Локомотив Пловдив се намеси и спаси. 

Три минути по-късно Александър Василев центрира в наказателното поле на Локомотив, където Арлинд Дакай стреля с глава, но топката се спря в напречната греда. 

В 89-ата минута след центриране в наказателното поле на Локомотив, Исмаил Иса стреля с глава, но неточно в аут. 

Черно море изравни резултата в петата минута на добавеното време на срещата. Брено центрира в наказателното поле на Локомотив, където Живко Атанасов отблизо с глава вкара във вратата на Динко Хоркаш. 

В седмата минута на добавеното време на мача Виктор Попов центрира в наказателното поле на Локомотив, където Васил Панайотов стреля от въздуха, но Динко Хоркаш успя да се намеси и да докосне топката, за да я извади в корнер. 

Брено отправи много коварен удар в десетата минута на добавеното време на мача, но Хоркаш внимаваше и успя да избие в корнер. 

Алекс Фернандес стреля в 101-ата минута, след което топката рикошира в Ангел Лясков и влетя в долния десен ъгъл на вратата на Динко Хоркаш. След намесата на ВАР попадението в крайна сметка не бе зачетено заради засада на Влатко Дробаров. 

ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 2:2
1:0 Димов 39  
1:1 Евандро 45+2
1:2 Евандро 45+4 
2:2 Живко Атанасов 90+5 

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Иван Дюлгеров, 6. Виктор Попов, 28. Влатко Дробаров, 3. Живко Атанасов, 2. Цветомир Панов, 27. Даниел Димов (к), 71. Васил Панайотов, 23. Едгар Пашеко, 8. Мазир Сула, 19. Александър Василев, 9. Атанас Илиев;

Треньор: Илиан Илиев;

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 23. Динко Хоркаш, 71. Оливер Камдем, 4. Мартин Паскалев, 91. Хорхе Сегура, 44. Ангел Лясков, 6. Христо Иванов, 99. Леонардо Сена, 21. Евандро, 17. Алфа Конте, 10. Джовани, 9. Георги Минчев;

Треньор: Александър Томаш.