Капитанът на Спартак (Варна): Другите кандидати за елита не ни интересуват

Спорт

12-10-2023, 13:56

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Капитанът на Спартак Варна и един от най-добре представящите му се играчи през този полусезон Виктор Митев обясни защо не са успели да спечелят в Монтана.

„Бяхме по-дейния и по-искащия победата отбор и се справяхме добре до 30-ия метър, но оттам нататък нещата не се получаваха. Имахме и малко положения. Мисля, че съперникът играеше така, че да не загуби. Като цяло трябва да си изваждаме поуки от такива мачове“, каза Митев.

„Често обаче срещу нас отборите са затварят с по 10 души и става сложно. Получават се неприятни мачове и изпълнени с напрежение, а зрителите искат да гледат отворени такива. Но това не зависи от Спартак, който се стреми винаги да има контрола върху топката и играта, да играе атакуващ футбол и да доминира“, добави той.

„Всеки мач в тази група е труден и всеки може да загуби точки. Ние обаче не се интересуваме от другите и от това кой е афиширал, че ще се бори за първите две места. Ние имаме поставена цел, която искаме да изпълним. Така че ще продължим да мислим мач за мач и да се подобряваме във всяко едно отношение“, каза още Митев.

„До този момент в много двубои създавахме много положения, но вкарвахме малко от тях. Затова трябва да сме ефективни занапред в завършващата фаза. Видяхте, че след като побихме Марек с 4:0, тръгнахме по инерция в следващите срещи. Срещу Септември играхме добре, но изгубихме. Срещу Добруджа обаче се представихме ужасно и не бива да повтаряме такава игра“, коментира полузащитикът.

„Радвам се, че имаме сплотен колектив и добри изпълнители, а страхотните ни фенове ни подкрепят навсякъде. Надявам се със следващите си продукции да показваме, че заслужаваме да постигнем това, което всички в Спартак искат“, завърши Виктор Митев.