Европейска титла за България в спортната акробатика (СНИМКИ)

Спорт

15-10-2023, 22:51

Снимка:

Sport PR Events Managment

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

София Христова и Християна Юлиева завоюваха златните медали във Варна.

"Най гордият човек съм в момента. Борбата беше много оспорвана, беше доста трудно. За мен е неочаквано, но съм безкрайно щастлива, че момичетата успяха да се преборят. Мисля, че на мен отстрани даже ми беше по-трудно. Аз си пожелавам на първо място да бъдат здрави, защото те са много трудолюбиви и амбициозни. Досега не са слизали от първото място и им пожелавам винаги да бъдат първи", заяви личният треньор на шампионките Гергана Денева. 

На второ място завършиха Еви Джагърс и Амели Нойс (Великобритания) с 27.800, а трети се наредиха София Пжехржа и Мая Мрозек (Полша) с 27.500 точки.

Домакините взеха и още едно отличие. С бронзови медали се отличи четворката във възраст 12-18 години Андриян Кирилов, Андриан Качов, Диян Томов и Цветелин Славчев, които бяха оценени с 24.550 точки.

Дебютантите на голямо първенство си пожелаха още по-добро представяне в бъдещите си изяви.

"Мечтая бъдещите ни медали да са по-големи и с по-жълт цвят. Емоциите бяха доста, чувството е неописуемо. Радвам се, че българите ни подкрепиха", каза Андриян Кирилов.

"Бронзовият медал означава, че имаме още много работа, за да стане златен", добави Цветелин Славчев.

"Това ни мотивира още повече да тренираме. Много съм радостен, че първенството беше във Варна и усещахме силната подкрепа от публиката", заяви Андриан Качов.

"За мен този медал също ще послужи за мотивация в бъдеще и да се представяме по-добре", допълни Диян Томов.

"За първи път ги чувам толкова мотивирани за следващите състезания. Досега беше с леки подбутвания. Надявам се това европейско да бъде пример, урок и да помогне за по-добро представяне", коментира личният им треньор Венелин Първанов. 

Български състави спечелиха и две четвърти места на шампионата във възрастова група 11-16 години - мъжката двойка Янко Киров/Антон Станчев и смесената двойка Мария Съзанова/Стилиян Господинов. 

Женската тройка на България 12-18 години Жаклин Стоянова, Димана Костадинова и Маргарита Тодорова се класира на десето място. 

Достойно представяне записа мъжката четворка на България 11-16 години Петър Тодоров, Мартин Челибиев, Християн Драганов и Калоян Велинов, която заради отпаднали в последния момент преди първенството мъжки групи от други държави трябваше да участва в неофициално състезание по време на шампионата.

В надпреварата при юношите и девойките участваха 335 състезатели от 22 държави

От 18 до 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна ще се проведе Европейското първенство по спортна акробатика за мъже, жени и младежи, където са заявени 83 спортисти (154 младежи and 129 мъже и жени) от 22 нации.