55 варненци са заявили желание за гласуване в подвижните избирателни секции

Новините

17-10-2023, 14:59

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вече са започнали онлайн обученията на членове на СИК за работа с машините.

55 души към този момент са заявили желание за гласуване в подвижните избирателни секции за хора с увреждания във Варна, съобщи в интервю за предаването "В ефир сте" на Радио Варна Велин Жеков, председател на Общинската избирателна комисия.

Едната подвижна избирателна секция е за кметство Тополи, а другата обхваща районите "Приморски", "Одесос" и "Младост" във Варна. "В случай, че досега не е заявено искане за гласуване с подвижна избирателна кутия, но вече има образувана такава, има възможност още една седмица да се пускат такива заявления и човекът да бъде добавен в списъка", поясни Велин Жеков. Крайният срок е 23 октомври. 

Секции ще бъдат образувани и в здравните заведения. "Ще има такива в основните болници, както беше на предходните кампании", обясни Жеков. 

Вече са започнали онлайн обученията на членове на СИК за работа с машините. За Варна подготовката от "Сиела норма" започва от 10 часа сутринта на 21 и 22 октомври. Обученията на секционните комисии от ОИК ще стартират най-вероятно в края на седмицата, допълни Велин Жеков. 

Протоколите на тези местни избори ще бъдат много опростени, каза още той. 

Четири са общо жалбите и сигналите, свързани с провеждането на предизборната кампания във Варна. Те са за агитация във Фейсбук. "Спазват се като цяло правилата за агитация в предизборната кампания", допълни Велин Жеков.