"Условна" за непълнолетен дилър, пласирал трева, кока, екстази и амфети във Варна

Крими

24-10-2023, 07:41

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Освен това му бе наложено и „обществено порицание“.

Състав на Варненския окръжен съд определи наказание за 17-годишен младеж от областния град, привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 1 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 и т. 5 от НК. Тъй като Д.Г. не е навършил пълнолетие, той ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, като изтърпяването на присъдата се отлага с три години изпитателен срок. Освен това му бе наложено наказание „обществено порицание“.

Момчето бе задържано на 8 август 2023 година, когато в хода на специализирани действия на служители от ОД на МВР – Варна, били претърсени апартамент и избено помещение, използвани от него. Там били намерени и иззети количества от няколко вида забранени субстанции: 206,18 грама марихуана, 119,13 грама таблетки екстази, 9,25 грама кокаин и малко количество метамфетамин – 0,72 грама, както и електронни везни и празни пакетчета.

Това не е първа криминална проява на младия мъж. Въпреки че не е навършил 18 години, той вече бил осъждан за държане на наркотични вещества. Д.Г. е признал вината си и приел да търпи наложеното му наказание.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.