ЦИК разполага с достатъчно притеснителни данни, за да спре машинния вот

Новините

28-10-2023, 09:39

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По думите на Росица Матева от доклада става известно, че заместник-министърът на електронното управление, в нарушение на всички правила, е извършил действия, които дават основание да няма сигурност какъв софтуер е инсталиран на машините.

„Информацията, която получихме от ДАНС, е доста притеснителна и даде основание да вземем решение на местния вот гласуването да бъде само с хартиени бюлетини“. Това каза говорителят на ЦИК Росица Матева в ефира на БТВ.

По думите на Матева от доклада става известно, че заместник-министърът на електронното управление, в нарушение на всички правила, е извършил действия, които дават основание да няма сигурност какъв софтуер е инсталиран на машините.

„Има достатъчно информация, която е доста смущаваща, която ни накара да приемем това решение, каза Матева и допълни в отговор на въпрос, че ЦИК няма да отмени вчерашното решение“.

„ЦИК не е дала разрешение  машините за гласуване да напуснат склада, кой е дал разрешение - на този въпрос трябва да отговори министърът на вътрешните работи“, посочи Матева.