Бауренски: Мястото на Спартак Варна не е във втора лига

Спорт

29-10-2023, 11:00

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

„Радвам се, че попаднах в страхотен колектив".

Полузащитникът Йоан Бауренски бе едно от качествените летни попълнения на Спартак. Впоследствие със силните си изяви на терена той показва, че „соколите“ са направили верен избор с неговото привличане и е един от играчите с огромна заслуга за доброто представяне на тима.

Припомняме, че след 15-ия кръг във втория ешелон варненци заемат второ място, на 4 точки от лидера и на една пред третия. Първите два отбора влизат директно в елита, а класиралият се на трето място играе бараж.

„Впечатленията от първите ми четири месеца в Спартак са прекрасни. Отборът има изрядно финансиране, перфектна организация и база в завършен вид, и са създадени всички необходими условия за правене на футбол“, заяви Бауренски.

„За мен Спартак не заслужава да е във Втора лига и ние ще направим всичко възможно да се завърне при майсторите, там където му е мястото, през май следващата година. Другите кандидати за елитна промоция са Септември, Монтана и Добруджа, но нашият отбор е по-добър от всеки един от тях и смятам, че ще изпълним целта си“, добави Йоан.

„На терена най-добре се чувствам като дефанизивен полузащитник, на този пост ме използват и в Спартак, и мисля, че в последните срещи се справям. Силата на Спартак е в добрите играчи и отборната игра, като аз очаквам занапред да вдигнем още игровото си ниво“, каза още Бауренски.

„Радвам се също, че попаднах и в страхотен колектив, защото на други места, където съм бил, е имало разделение на групички. Тук обаче всички сме едно цяло, заедно сме на терена, заедно сме и извън него. Благодарен съм и на подкрепата на феновете, която чувстваме на всеки стадион, и от нас зависи дали още повече от тях ще идват да ни гледат във Варна“, продължи халфът.

Запитан какви са неговите очаквания от домакинския мач от 1/16-финалите в турнира за Купата с Крумовград в сряда във на стадион „Спартак“, Бауренски заяви: “Съперникът може и да е от елита, но в никакъв случай не е непобедим. При всички случаи ние ще излезем с нагласата не само да окажем сериозна съпротива на Крумовград, но и да направим всичко възможно да го елиминираме. Ако ме питате дали тренираме дузпи, не, не го правим. Дори не мислим и за продължения, и ще се стремим да решим всичко в редовното време“.