Ватерполният „Комодор” с категорична победа над „Черноморец”

Спорт

29-10-2023, 11:34

Снимка:

Невена Йовева

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Това е втора победа за комодорци след извоювания успех в първия квалификационен кръг над „Славия”.

Ватерполистите на „Комодор” (Варна) постигнаха категорична победа с 21:11 над бургаския „Черноморец” в двубой от втория квалификационен кръг от държавното първенство по водна топка при мъжете.

Мачът на закрития басейн на плувен комплекс „Приморски” се проведе с невероятен емоционален заряд и силна подкрепа от публиката. Това е втора победа за комодорци след извоювания успех в първия квалификационен кръг над „Славия”.

„В началото мачът срещу бургазлии вървеше равностойно – гол за гол. После взехме лек превес. Преваляше средата на третата част, когато успяхме да се изплъзнем с още един гол разлика. При 13:10 в наша полза, заради непристойни прояви на противника, последва прекъсване на играта. Бяха отстранени двама състезатели от „Черноморец”. Ние се възползвахме от численото си преимущество. Бяхме много стабилни и в защита. Свършихме си работата. Доволен съм от старанието на целия отбор”, изрази задоволството си главният треньор на клуба Николай Николов – Майката.

Той добави, че за разлика от първия мач, в който не е успял да разчита на част от рутинираните играчи от клуба, срещу „Черноморец” комодорци са били в оптимален състав.

„Моето желание е да дублираме влизането си в група „Елит” и да играем финална четворка. Излизаме пределно мобилизирани срещу всеки съперник, не бихме допуснали подценяване спрямо нито един противник от групата. Следват две гостувания – на 11 ноември срещу „Ботев” (Враца) и на 26 ноември – срещу столичния „Славия”. Предстои ни сериозна, целенасочена подготовка за тези две срещи, след които се надявам да се поздравим с крайния успех”, обобщи наставникът на „Комодор” Николай Николов  – Майката.