Благомир Коцев: Гласувах за по-добър град

Новините

29-10-2023, 13:05

Снимка:

Varna24.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той гласува в секция в училището, където е учил като малък - "Кирил и Методий" в морския град.

Гласувах за по-добър град, за моята Варна, за по-богати хора, по-добър живот, много по-добро управление. Това каза минута след като упражни правото си на глас кандидатът за кмет на Варна от ПП-ДБ Благомир Коцев.

Той гласува в секция в училището, където е учил като малък - "Кирил и Методий" в морския град.

Беше кална кампания. Денят започна с провокация, каза още той. От щаба му още сутринта изпратиха информация до медиите за според тях тежки манипулации и груби нарушения на Изборния кодекс.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Билборди и други съоръжения за външна реклама в Морската столица, част от кампанията на ПП-ДБ в Морската столица, бяха облепени със стикер с номера 63, за да объркат избирателите. Напомняме, че номерът на бюлетината на ПП-ДБ във Варна, изтеглен от ЦИК, е 66.

В отделен инцидент стотици агитационни стикери с лика на Благомир Коцев бяха залепени на прозорците на коли, паркирани по улиците на града. Въпросните стикери не са част от кампанията на Коцев, а целят да разгневят собствениците на автомобили, защото се махат трудно от стъклената повърхност.

В обръщение на официалната си страница във Фейсбук, Благомир Коцев написа:

"Извинявам се на всички граждани, които тази сутрин осъмнаха със стикери по стъклата на колите си с моето лице! Това не е наше дело! От рано сутринта провокатори обикалят и облепят стъклата на колите с моя лик.

Стикери с номер 63 (което не е нашият номер) са залепени и върху нашия номер на спирките и билбордите в града, с цел да обърква хората!

Подал съм жалба в полицията и в ОИК.

Това е поредният отчаян опит на опонентите ми да ме дискредитират в последните минути на тази кална кампания.“

Засегнатите локации за реклама са в квартал "Чайка“, на "8-ми Приморски полк“ в района на завод Дружба и на други места в града.

Фалшиви стикери пък са открити на поне няколко стотин коли в центъра на града - на улиците "Македония“, отсечката между улица "Пирин“ и улица "Патриарх Евтимий“, и в междублоковите пространства.

От щаба на кандидата за кмет от ПП-ДБ увериха, че вече са сезирали органите на реда. Готвят се и редица други сигнали за изборни нарушения.