ГЕРБ с убедителна победа на I тур във Варна и региона

Новините

31-10-2023, 16:12

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съкрушителна победа за ГЕРБ има в 8 от 11 общини в региона.

Кандидатът за нов мандат Иван Портних печели убедително с 26.57% подкрепа от избирателите и води с 5% пред основния опонент от Промяната за кметския стол във Варна. На първи тур са избрани за нов мандат районните кметове на ГЕРБ Николай Костадинов за „Владиславово“ и Ивайло Маринов за „Аспарухово“. На балотаж в неделя отиват кандидатите за районни кметове на ГЕРБ Биляна Раева за „Одесос“, Евгени Дянков за „Младост“ и Людмила Колева за „Приморски“.

Съкрушителна победа за ГЕРБ има в 8 от 11 общини в региона. На I тур са избрани кметове на ГЕРБ –Георги Георгиев на Дългопол/87.2%/, Красимира Анастасова/81.2/ на Долни чифлик, Димитър Димитров/69.7/ на Ветрино, Атанас Стоилов/73.5%/ на Аксаково, Деян Иванов/74.5%/ на Белослав, Данаил Йорданов/85.6%/ на Суворово, Свилен Шитов/82.8%/ на Девня, Пеньо Ненов/50.9%/ на Бяла. На балотаж в неделя отиват кандидатите на ГЕРБ Димо Димов на Провадия, Емануил Манолов на Аврен и Георги Тронков на Вълчи дол.

В избраните Общински съвети в 11 от 12 общини в региона ГЕРБ доминира със своя резултат. В четири от общините – Аксаково, Белослав, Девня и Долни чифлик ГЕРБ печели мнозинство с над 50%. Много силно е представянето в останалите общини, в които резултатите се движат между 38% и 48%. От всички парламентарно представени партии Промяната е с най-рехаво участие в местните парламенти на общините в региона.