Премиерът поиска освобождаването на шефа на ДАНС

Новините

04-11-2023, 09:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Отказът на председателя на ДАНС да освободи своя заместник е удар срещу националната сигурност и демокрацията в България, отбеляза Денков.

Премиерът Николай Денков обяви, че е изпратил на президента Румен Радев мотивите за освобождаване на председателя на ДАНС Пламен Тончев, предаде БНР. Правителството координира работата на службите, каза премиерът и допълни, че е загубил доверието в ръководството на ДАНС.

“Днес в отговор на мое официално искане очаквах председателят на ДАНС Пламен Тончев да представи мотивирано решение за освобождаване на заместник - председателя на ДАНС Деньо Денев. Вместо това получих отказ заради липса на аргументи”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков.

Денков поясни, че отказът му дава сигнал, че Тончев одобрява незаконните действия на заместник - председателя на ДАНС.

“Изпратих мотивите си на президента Радев за освобождаване на Пламен Тончев като председател на ДАНС”, заяви още Денков.

"Денев е авторът на справката от ДАНС от 26.10 съдържащи манипулативни твърдения и внушения, с нея ДАНС даде началото на саботажа срещу машинното гласуване. Според доклад на ДИКСИ тази справка е в нарушение на закона и срещу обществения ред. Отказът на председателя на ДАНС да освободи своя заместник е удар срещу националната сигурност и демокрацията в България", отбеляза Денков.