Затруднено е електрозахранването в част от Североизточна България

Животът

04-11-2023, 19:12

Снимка:

МВР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Към 18:00 часа 88 са населените места със затруднено електрозахранване, съобщиха от Енерго Про.

Внезапните силни бури в днешния ден доведоха до аварийни ситуации по въздушната електроразпределителна мрежа и до затруднено електрозахранване на редица населени места на територията на Североизточна България.

Множество счупени електрически стълбове и разрушена инфраструктура ангажираха над 110 дежурни екипа на дружеството да работят за възстановяване на работата на съоръженията през целия ден. Благодарение на незабавната намеса на електромонтьорите на ЕРП Север електрозахранването на много от засегнатите места е вече възстановено.

Поради динамичната обстановка с времето в страната все още настъпват вторични аварийни ситуации и прекъсвания, много от тях краткотрайни заради задействани защити на съоръженията, което предотвратява по-големи щети. Всички дейности по мрежата се координират от денонощните диспечерски центрове, в извънредната ситуация е ангажиран и мениджърският състав на електроразпределителното дружество.

Към 18:00 часа 88 са населените места със затруднено електрозахранване. Дежурството на екипите по места и работата по възстановяване на повредени съоръжения продължават.