Благомир Коцев: Морската градина ще е на фокус в моя мандат, повече няма да се работи на парче

Мисия Варна

06-11-2023, 22:42

Снимка:

Пресцентър ПП-ДБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Новият кмет на Варна посочи разширяването на Морската градина и спирането на колите там като свой приоритет.

Ще заложа на една обща стратегия за развитие на районите. Крайбрежната алея и Морската градина ще се третират като една обща зона, в която има устройствени планове, където се залагат конкретни проекти и се планира съответната инфраструктура. Това каза Благомир Коцев в интервю за Българското национално радио.

Коцев увери, че Морската градина ще бъде на фокус в неговото управление. Ограничаването на колите там и разширяването на парка на север са сред мерките, които отбеляза той.

Приобщаването на местност „Салтанат“ към историческото ядро на парка е друг голям приоритет. Като възможни решения на проблема с частните имоти на територията на местността Коцев посочи специални регулаторни мерки и процедури за отчуждаване.

Във Варна досега се е работело на парче във всички отношения – в строителството, в инфраструктурните проекти, и на крайбрежната алея. Това ще се промени, категоричен бе Коцев.

Новият кмет на Варна неведнъж е излагал своята стратегия за спиране на колите в Морската градина – както по време на предизборната му кампания, така и преди това. По думите му трайно решение за това е възможно само чрез изграждането на буферен паркинг по протежението на бул. „Княз Борис I”.