Мъгла, слънце и дъжд днес в Североизточна България

Животът

08-11-2023, 10:07

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта в открито море 3.

Днес по Черноморието и над крайните източни части на района ще има значителна ниска облачност, на места ще е мъгливо. Във вътрешността на Североизточна България /области Русе, Разград и Търговище/ денят ще започне със слънчево време. Постепенно видимостта ще се подобри, облачността временно ще намалее до слънчево време. Следобед от запад на изток ще премине фронт, отново ще се заоблачи, ще завали дъжд, най-късно в Югоизточна България. Във вечерните часове има условия за развитие и на купесто-дъждовна облачност и на места се очакват краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток, след преминаването на фронта ще се обърне от запад-северозапад и временно ще се усили. Максималните температури на въздуха ще са от 19° до 24°. За Варна максимална температура около 23°.

Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта в открито море 3. Температурата на морската вода от 14° по северното крайбрежие, до 16-19° по южното.

Изгрев на Слънцето за Варна в 6 часа и 51 минути, залез в 16 часа и 52 минути. Продължителност на деня – 10 часа и 1 минута.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /25.0°/ е измерена през 1992 година, а най-ниската /-3.4°/ през 1956 година.