Оспорват избора на общински съветници в Долни чифлик

Новините

10-11-2023, 14:43

Снимка:

Административен съд – Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Жалбоподателят твърди, че на проведените местни избори на 29 октомври 2023 г. в община Долни Чифлик са извършени нарушения на Изборния процес.

Жалба от кандидата за общински съветник от коалиция „Левицата“ в община Долни чифлик Росен Г. постъпи в Административен съд – Варна. Обжалва се законосъобразността на Решение № 125/30.10.2023 г., с което Общинската избирателна комисия (ОИК) - Долни чифлик обявява имената на избраните общински съветници по партии, коалиции и местни коалиции.

Жалбоподателят твърди, че на проведените местни избори на 29 октомври 2023 г. в община Долни Чифлик са извършени нарушения на Изборния процес (ИК), които водят до опорочаване на изборния резултат за общински съветници на община Долни Чифлик. Според Р.Г. са допуснати съществени нарушения на ИК, а именно: неправилно отчитане на действителните и недействителните бюлетини, преференциите за кандидатите от листите на партиите, коалициите; направени са поправки и зачерквания в Протоколите, без да са спазени изискванията на ИК.

В жалбата се иска от съда да отменени оспореното решение и да обяви избора за общински съвет с Решение № 125 от 30.10.2023 г. на ОИК - Долни Чифлик за недействителен.