Георги Георгиев: Николай Костадинов ще бъде кандидатът на "Възраждане" за председател на ОбС-Варна

Новините

11-11-2023, 13:00

Снимка:

БНР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

60 % от вота във Варна е купен и корпоративен, коментира Георги Георгиев.

Николай Костадинов ще бъде кандидатурата на "Възраждане" за председател на Варненския общински съвет. Това съобщи в предаването "Позиция" на Радио Варна Георги Георгиев, който ще е председател на групата общински съветници от "Възраждане". 

"Николай Костадинов е изключително консенсусна фигура - изключително диалогичен, той е така нужният балансьор, получил уважението на почти всички страни", допълни Георгиев.

Въпреки че най-вероятно ще е трудно, почти невъзможно, е да бъде избран председател на Варненския общински съвет в понеделник, "Възраждане" ще бъде необходимият балансьор, който да дава надежда, посочи Георгиев. 

Той поясни, че те няма да бъдат класическият балансьор, а този, който ще работи в интерес на гражданите и на Варна. Нашата организация доказа, че заслужава да има председател на ОбС. Ние ще издигнем тази кандидатура, като ще поискаме всички, които милеят за развитието на града, да я подкрепят, добави Георгиев. "Възраждане" ще предлагат градивни решения и ще търсят интереса на всички, подчерта още той. 

Моментната ситуация в Общинския съвет и неговата многопластовост Георгиев коментира с думите: "Всяко зло за добро". Ако сме градивни, допълни той, и търсим развитие във всяко зло, може да бъде намерена и градивната линия. 

Предстои да се види поведението на новоизбрания кмет на Варна, каза още Георгиев. "В понеделник ще видим дали ще имаме един нов, градивен кмет, който ще бъде кмет на варненци, или ще видим още от старото", допълни той. Георгиев подчерта, че кметът трябва да бъде активно ангажиран с проекти, задачи и цели, които най-накрая да изкарат Варна от "блатото, в което се намира". 

60 % от вота във Варна е купен и корпоративен, коментира Георги Георгиев. Той допълни, че не смята, че "Възраждане" са загубили местните избори във Варна. "Те бяха откраднати от нас. Всички анализи от независимите агенции показваха, че водим в изборния ден и водихме с убедителна преднина - 4-5 %. Изведнъж се случи необяснимото чудо за политологията и статистиката", каза още Георгиев. Въпреки това, допълни той, "Възраждане" взема половината от свободния вот във Варна. Той отчете, че на местно ниво "Възраждане" е увеличила почти двойно групата си. Тенденцията се наблюдава и на национално ниво. "Това показва, че нашата организация расте и имаме стабилен ръст", категоричен е Георги Георгиев.