Съдът назначи експертиза за установяване авторството на подписи в избирателни комисии в Бяла

Новините

14-11-2023, 12:37

Снимка:

Административен съд – Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Следващото открито съдебно заседание е насрочено за 22 ноември 2023 г. от 9.00 ч.

Днес се проведе открито съдебно заседание по делото, образувано срещу на Решение №71/30.10.2023 г. на ОИК – Бяла, за избиране на общински съветници.

Жалбоподателят, кандидат за общински съветник от ПП ИТН,  оспорва автентичността и съдържанието на протоколите в 5 избирателни секции. Съдът допусна, по негово искане, съдебно – графологична експертиза за установяване авторството на подписите на членовете в 5 избирателни комисии, без представителите на ПП „Има такъв народ“ (ИТН). Общият брой на подписите, на които вещото лице трябва да установи автентичността, са 34. По искането на жалбоподателя, за преброяване на бюлетините и установяване на това кои са действителни и кои недействителни, съдът ще се произнесе въз основа на резултатите от експертизата.

За следващото открито съдебно заседание съдът допусна и гласни доказателства – двама свидетели в режим на водене за установяване на възраженията. Съдът указа на жалбоподателя да посочи предварително времевите периоди от видеозаписите, в които твърди, че са установени нарушения на изборния процес.

Следващото открито съдебно заседание е насрочено за 22 ноември 2023 г. от 9.00 ч.