Кметът Благомир Коцев участва в приемателната комисия за зарядните станции на електробусите

Мисия Варна

15-11-2023, 19:59

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Строително-монтажните работи за изграждане на 60 броя зарядни станции за бавно зареждане в депото на „Градски транспорт“ и 2 броя зарядни станции за бързо зареждане на обръщачите на „Почивка“ и „Вл. Варненчик“, започнаха в края на месец май тази година.

Кметът на Варна Благомир Коцев участва в заседанието на държавната приемателна комисия, която извърши оглед на строежа и документацията на новоизградените зарядни станции за електрическите автобуси във Варна. Комисията започна работа от днес и предстои да издаде разрешението за ползване. В състава й участват представители на общинската фирма „Градски транспорт“, РИОСВ, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, „Електроразпределение Север“ и фирмата по строителен надзор. 

Строително-монтажните работи за изграждане на 60 броя зарядни станции за бавно зареждане в депото на „Градски транспорт“ и 2 броя зарядни станции за бързо зареждане на обръщачите на „Почивка“ и „Вл. Варненчик“, започнаха в края на месец май тази година. Те бяха доставени по проект „Екологично чист транспорт за Варна“, който се реализира от Община Варна по оперативна програма „Околна среда“. По същия проект бяха доставени и 60-те електрически автобуса, за които са изградени зарядните станции. 

По време на комисията днес беше показано как ще се извършва зареждането на превозните средства, а кметът Благомир Коцев участва в демонстративната обиколка на един от заредените електробуси.