Травми по главата, напръскани с лют спрей, счупени носове: 19 протестиращи са стигнали до Спешна помощ

Новините

16-11-2023, 23:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Някои от пострадалите са прегледани на място от екипи на Спешната помощ.

Получени са общо 19 сигнала за пострадали на протеста пред Националния стадион преди мача България - Унгария, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в София за БТА. Някои от пострадалите са прегледани на място от екипи на Спешната помощ.

Към момента има приет един пострадал в болница „Царица Йоана – ИСУЛ“, който е напръскан със спрей.

Един от ранените е приет във Военномедицинска академия с травма на главата. Други двама пострадали са приети в болница „Св. Анна“ – един със счурени костици на носа, и един с травма на главата, съобщиха от лечебното заведение.

Поне петима полицаи са ранени тази вечер при сблъсъците до Националния стадион, съобщиха от МВР.

Столичната полиция започна действия по издирване на виновните за опорочаване на протеста. Част от провокаторите са задържани, пострадали са и футболни фенове.

Мирното начало на протестните действия бе опорочено от вандалски прояви на фенове. Въпреки отправените множество предупреждения, полицейските служители, с жилетки „Антиконфликт“ и без предпазни средства, бяха замеряни от протестиращи с павета, колчета, паркинг елементи и пиротехника. В резултат на агресията има ранени петима униформени. След сблъсъци между враждуващи агитки има пострадали и десетина фенове, посочват от МВР.

Столичната дирекция на вътрешните работи разполага с информация и вече са стартирани действия по издирването на виновните за вандалските действия, сред тях фенове на столични, варненски и пловдивски отбори. Част от провокаторите – ултраси, са задържани. Иззето е голямо количество пиротехника, сигнални пистолети, боксове, метални тръби и други забранени за носене на масови събирания предмети.