33-ма задържани след протеста, фенове на варненски отбори са сред предизвикалите безредиците в столицата

Крими

17-11-2023, 12:21

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сред задържаните има и непълнолетни лица. Част от арестуваните са задържани за увреждане на общинско и частно имущество, трима - за запалване на микробус.

Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат имущество в центъра, на която и да е столица. Ако не бяхме приложили реципрочни действия, щяха да пострадат много невинни граждани и журналисти. Това заяви на брифинг тази сутрин директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

33-ма са задържаните след снощните протести в района около Националния стадион “Васил Левски” и Министерството на спорта, докато на стадиона пред празни трибуна България игра с Унгария.

Сред задържаните има и непълнолетни лица. Част от арестуваните са задържани за увреждане на общинско и частно имущество, трима - за запалване на микробус.

Столичната дирекция издирва виновните за вандалските действия, сред тях фенове на столични, варненски и пловдивски отбори. Част от провокаторите – ултраси, са задържани. 

Представителите на СДВР са категорични, че ако не са били предприети действия с водно оръдие и сила, е можело да се стигне и до жертви. "Градът щеше да пламне", казаха от столичната полиция.

33-ма са пострадалите полицаи при снощния протест на футболните фенове снощи, предаде БНР. 

Протестиращите демонстрираха безпрецедентна агресия, каза заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов.

Той продължи, че протестиращите футболни агитки са застрашили живота и здравето не само на полицейските служители, но и на самите тях. Предупредихме ги многократно да прекратя нарушаването на обществения ред, допълни Иванов. 

Сред феновете, предизвикали безредиците в София, е имало такива от варненските клубове "Спартак" и "Черно море", пловдивските "Локомотив" и "Ботев", както и на "Левски" и ЦСКА, съобщи снощи заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов.