Община Варна от днес има Акт 16 за зарядните станции на електрическите автобуси

Мисия Варна

17-11-2023, 16:45

Снимка:

Фейсбук/Благомир Коцев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Разрешението за ползване въвежда в експлоатация изградените 60 броя зарядни станции за бавно зареждане в депото на „Градски транспорт“ и двете зарядни станции за бързо зареждане на обръщачите на „Почивка“ и „Владислав Варненчик“.

Община Варна получи разрешение за ползване за зарядните станции на електробусите в града. Документът е издаден днес – 17 ноември 2023 година - от Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/, след като на 15 ноември започна работа държавната приемателна комисия. В разрешението за ползване се посочва, че строежът е изпълнен в съответствие с одобрените проекти и е представена необходимата документация.

Разрешението за ползване въвежда в експлоатация изградените 60 броя зарядни станции за бавно зареждане в депото на „Градски транспорт“ и двете зарядни станции за бързо зареждане на обръщачите на „Почивка“ и „Владислав Варненчик“. Те, заедно с 60-те електрически автобуса, бяха изградени и доставени по проекта „Екологично чист транспорт за Варна“. Той се реализира от Община Варна по оперативна програма „Околна среда“.

В състава на държавната приемателната комисия, учредена два дни по-рано, участваха кметът Благомир Коцев, както и представители на общинската фирма „Градски транспорт“, РИОСВ, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, „Електроразпределение Север“ и фирмата по строителен надзор.