Лазар Малаков: Интересът към платения Facebook без реклами ще бъде минимален

Парите

18-11-2023, 08:30

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

С въвеждане на плащане и за отделните канали на Facebook и Instagram, броят на желаещите ще бъде още по-минимален.

Новата възможност потребителите на социалната мрежа да плащат, за да не получават реклами, е свързана с европейски разпоредби за запазване на правата на потребителите. Интересът към този вид абонамент ще намалява постепенно. Това мнение изрази пред Радио Варна Лазар Малаков, директор в сферата на маркетинга, рекламата и продажбите на Meta, компанията майка на Facebook и Instagram. По думите му тази функция е въведена само в Европа, а дори в щата Калифорния в САЩ, където е въведен Закон за поверителност на потребителите, той не е толкова строг и не се изискват такива мерки. Той прогнозира, че с въвеждане на плащане и за отделните канали на Facebook и Instagram, броят на желаещите ще бъде още по-минимален.

Световноизвестни експерти в сферата на иновациите, дигиталните технологии и маркетинг от 28 страни участват в седмото издание на технологичния форум Innowavе Summit 2023, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна.

Innowave беше открит от  Димитър Василев, негов създател, а видеобръщение към участниците отправи вицепремиерът и министър на външните  работи Мария Габриел, която посочи, че Варна е център на постижения в иновациите и е двигател на технологичен напредък. На събитието присъства и кметът на  Варна Благомир Коцев, който приветства участниците.