Всички дежурни екипи на ЕРП Север работят за отстраняване на авариите, причинени от ураганния вятър

Животът

19-11-2023, 14:25

Снимка:

Енерго Про

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В момента усилено по отстраняване на авариите в селища на община Суворово. Възстановено е и електроподаването в с.Калиманци.

Енерго - Про информираха Областна администрация, че „Усложнената метеорологична обстановка вследствие на ураганния вятър през последните часове нанесе много щети по въздушната електроразпределителна мрежа в Североизточна България и причини прекъсвания на електрозахранването в редица населените места. Обстановката с бурните пориви на вятъра все още е много динамична, екипите на ЕРП Север са мобилизирани по места и работят в координация с диспечерските центрове на дружеството за отстраняване на авариите. При необходимост екипите се пренасочват към места с най-големи щети по съоръженията с цел максимално бързо възстановяване целостта на електроразпределителната мрежа и осигуряване на електрозахранване на клиентите.

Екипи на ЕРП работят и в момента усилено по отстраняване на авариите в селища на община Суворово. Възстановено е и електроподаването в с.Калиманци.

По последната информация, постъпила в Областна администрация - Варна,  Енерго – Про е уверила заместник областния управител Огнян Рачев, че 24 часа след утихване на вятъра екипите на ЕРП ще възстановят електроподаването на населените места на север от магистрала "Хемус".