Всички училища във Варна преминават в онлайн режим на обучение за понеделник

Мисия Варна

19-11-2023, 15:31

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Условията в града са опасни за децата, смята кметът.

Решение за преминаване в онлайн режим на обучение на училищата във Варна в понеделник, 20 ноември взе кметът Благомир Коцев.

"Преди броени минути изпратих официално искане до МОН за преминаване в режим на обучение в електронна среда от разстояние на територията на община Варна. Режимът засяга както класните, така и извънкласните дейности", заяви градоначалникът на Варна.

Условията в града са опасни за децата, смята Кожев. Тяхното придвижване до училище и престоят им там крият рискове за здравето им. В същото време е важно учебният процес да не бъде прекъсван. Затова смятам, че най-доброто решение за града е понеделник, 20 ноември да остане учебен, но само в онлайн режим, коментира още той обосновавайки се с анализ след консултации с кризисния щаб и МОН.

"Решението ми е взето въз основа на представена информация за нанесените щети на образователната инфраструктура, във връзка с обявеното бедствено положение и с оглед разчистването на подстъпите към училищата и необходимостта от инспекция на щетите", заключва още кметът.

Режимът засяга:

Всички училища на територията на община Варна на 20.11.2023 г.

Четири училища – I ОУ „Св. Княз Борис I”, ОУ „Васил Друмев“, ОУ „Константин Арабаджиев“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – допълнително на 21.11. и 22.11.2023 г.

Решението за преминаване в онлайн режим на обучение е потвърдено устно и ще бъде обявено официално от МОН до броени часове.