Бедствено положение обявиха и в Аксаково

Животът

19-11-2023, 15:50

Снимка:

БНР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Утрешният ден ще е неучебен за учениците от община Аксаково, с изключение на тези от СУ "Климент Охридски".

Кметът на община Аксаково Атанас Стоилов обяви бедствено положение със своя заповед от 13.00 часа днес.

В заповедта са посочени и аргументите за решението, а именно: „Изключително усложнената метеорологична обстановка, бурният вятър, снеговалежът и снегонавяванията, ниските температури и обледяванията на територията на община Аксаково са причинили прекъсване на транспортния достъп до населените места. Образуваните снежни преспи по пътищата и улиците препятстват проходимостта на обществения транспорт. Голяма част от основните пътища от републиканската пътна мрежа, свързващи общината са затворени за движение“, се допълва в заповедта на кмета.

Вследствие на ураганния вятър е прекъснато електроснабдяването и водоподаването в редица населени места от територията на община Аксаково, а обилните снеговалежи сериозно затрудняват почистването на пътищата.

С оглед предприемането на мерки за овладяването на бедствието и провеждане на спасителни и неотложно-аварийно възстановителни работи, както и за запазване здравето и живота на жителите, и предотвратяване на вреди върху тяхното имущество се налага обявяването на бедствено положение на територията на общината.