Бедственото положение в община Варна остава в сила

Мисия Варна

20-11-2023, 20:27

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ситуацията се нормализира и ритъмът на живот в града се подобрява.

Антикризисният щаб току-що приключи заседанието си, съобщи във Фейсбук профила си кмета на Варна Благомир Коцев.
 
Ето важните акценти:
 
Поради продължаващите аварийно-възстановителни дейности, бедственото положение в община Варна остава в сила. Ситуацията се нормализира и ритъмът на живот в града се подобрява.
 
Както обявихме вчера, учениците между 1 и 12 клас от утре вече ще учат в редовен присъствен режим. Изключение правят училищата ОУ „Васил Друмев“, Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, I ОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ „Константин Арабаджиев“, където все още се извършват аварийно-ремонтни действия. Там режимът на дистанционно обучение ще продължи до сряда включително.
 
Детските ясли и градини продължават да работят в нормален режим.
 
Разчистването на листната маса и отстраняването на опасните клони и дървета се открояват като основни предизвикателства.
 
Най-засегнат е район „Приморски“, където все още има затруднения в почистването и извозването на растителните отпадъци вследствие от бурята.
 
Бюрото по труда е в готовност да предостави работна сила от 30 продължително безработни лица за участие в аварийно-възстановителните дейности. Редом с това са ангажирани доброволци от различни ведомства.
 
Обсъждат се решения за въвличане на по-голям обем технически екипи и специализирана техника, които да ускорят процеса на възстановяване.
 
Благодаря на всички институции и на невероятните хора на Варна за неуспоримия им принос в справянето с кризата!