Кметът организира "ленински съботник" за варненци

Мисия Варна

21-11-2023, 16:19

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Благомир Коцев призова всички граждани, които искат да се включат в почистването на града, да го направят като изчистят около домовете си.

Кметът на Варна Благомир Коцев призова варненци да се включат в изчистването на града. Ето какво написа той във Фейсбук профила си:
 
"Скъпи варненци,
 
Всички екипи на Общината и дружествата, отговорни за почистването на града, са на терен и работят усилено, за да отстранят щетите от ураганното бедствие.
 
Пълното възстановяване на чистотата ще отнеме известно време.
Затова призовавам всички граждани, които искат да се включат в почистването на града, да го направят като изчистят около домовете си.

Моля, изхвърлете листните отпадъци в чували, а клоните събирайте на компактни купчинки. За да улесним работата на сметопочистващите служители, моля оставяйте чувалите и купчинките клони на един метър от контейнерите за боклук.
 
Тази събота и неделя (25 и 26 ноември) призовавам всички варненци заедно и организирано да излезем и да почистим града след урагана.
Общината ще предостави специални прозрачни чували за всички граждани, които искат да помогнат.
 
В рамките на инициативата „Да почистим Варна заедно“ всяко районно кметство ще раздава прозрачни чували за листна маса, за да може след това тя да се използва за компостиране.
 
Заповядайте на един от единайсетте пункта, за да ги вземете:
- Община Варна
- Районно кметство „Приморски“
- Районно кметство „Одесос“
- Районно кметство „Младост“
- Районно кметство „Аспарухово“
- Районно кметство „Владислав Варненчик“
- Кметство „Тополи“
- Кметство „Казашко“
- Кметство „Звездица“
- Кметство „Константиново“
- Кметство „Каменар“
 
След това призовавам всеки от вас да събере листата в прозрачните чували и клоните на купчинки, и да ги остави на един метър от най-близкия контейнер за отпадък.
 
Сметоизвозващи машини ще съберат чувалите от целия град и ще ги закарат в специалното депо за компостиране в село Въглен.
 
Време е да покажем на цяла България, че варненци можем да се обединяваме за да правим добро!"