Кабинетът „Денков“ отново оцеля

Новините

22-11-2023, 13:08

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Преди това депутатите приеха програмата си, а заседанието започна с декларация от името на ИТН.

Очаквано вотът на недоверие към кабинета не мина. „За“ гласуваха 71 народни представители – „Възраждане“, БСП и ИТН - при необходими 121 гласа.  Против бяха 155. Нямаше въздържали се. 

Вторият опит за вот на недоверие беше в сферата на отбраната и сигурността. Миналата седмица в четвъртък нямаше кворум за поисканото прегласуване, а в петък заседанието на парламента не започна отново поради липса на кворум.

Преди това депутатите приеха програмата си, а заседанието започна с декларация от името на ИТН. В нея Тошко Йорданов заговори за срам, липса на достойнство и призова ГЕРБ и ДПС да подкрепят вота на недоверие срещу правителството. 

“Живеем в държава, в която нищо никъде не е наред. Емблематичен пример преживяхме миналата седмицата с протеста против БФС. Протестът беше дивашки опорочен от полицията и биеше наред. Тотален хаос. За този повсеместен хаос носят отговорност управляващите. За 7 месеца на управление на ПП преживяхме повече скандали, отколкото за последните 5 години. Калин Стоянов чий министър е? От ПП го призовават да си подаде оставката, а го сложиха за министър на вътрешните работи. Кирил Петков, който е един от най-големите приятели на истината, твърди, че не познава Калин Стоянов, а само преди няколко месеца му се обаждал всеки ден, за да слага свои хора в структурите на МВР. Бил министър на ДПС и ГЕРБ. Премиерът Денков каза, че ако не се извини, той ще си подаде оставката. Не се извини. А премиерът като типичен представител на ПП не си спази обещанието. Хаос, лъжи и безобразие. И това е ежедневие”, посочи Йорданов.