Събраната след бедствието дървесина ще се раздава на хора в нужда

Мисия Варна

22-11-2023, 14:20

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Приоритет остава разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета.

Събраната след бедствието дървесина ще се раздава на хора в нужда – социално-слаби лица и хора с увреждания. Тя се заприходява в общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, след което чрез съдействието районните кметства, се дава на хора в нужда. Практиката се е прилагала и досега, обясни директорът на общинското предприятие Стоян Аргиров по време на поредното заседание на антикризисния щаб в общината. 

По време на срещата всички отговорни институции докладваха на кмета Благомир Коцев за мерките по ликвидиране на последствията от бурята. 

Приоритет остава разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета. Тe трябва да се почистят по най-бързия начин, заради метеорологичната прогноза за очаквани дъждове. Затова ще бъдат осигурени допълнителни екипи и техника, стана ясно по време на заседанието. Кметът Благомир Коцев призова по-рано днес всички граждани, да се включат в почистването на града. 

Четири автобусни спирки и 151 стълба за улично осветление са пострадали вследствие на урагана. Предстои възстановяването им, като се изчакват огледите от застраховател. 

От четвъртък – 23 ноември, се възстановяват и присъствените учебни занятия в останалите четири училища, които бяха в онлайн режим  – I ОУ „Св. Княз Борис I”, ОУ „Васил Друмев“, ОУ „Константин Арабаджиев“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн.