Мечтаният електромобил е възможен с кредит „Зелен транспорт за домакинства“ от Fibank

Парите

23-11-2023, 11:57

Снимка:

Fibank

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предлаганите от банката лихвени условия са сред най-атрактивните на българския банков пазар.

Fibank (Първа инвестиционна банка) предлага финансиране на клиенти, които желаят да закупят електрически автомобил, със своя нов продукт – потребителски кредит „Зелен транспорт за домакинства“. Предлаганите от банката лихвени условия са сред най-атрактивните на българския банков пазар, като не се изисква самоучастие за покупката или допълнителни обезпечения, а срокът е до 10 години.

Специално разработеният кредит от Fibank „Зелен транспорт за домакинства“ съответства напълно на нуждите на физическите лица, които искат:

- да придобият електромобил, на когото стават собственици незабавно или да си възстановят инвестираните средства в закупен такъв, до 6 месеца от придобиването му;

- да изберат сами застрахователното дружество;

- да получат 100% финансиране от стойността на автомобила, както и допълнително до 10 000 лева за покриване на разходи, свързани с покупката (като закупуване и монтаж на зарядна станция, застраховка, дължими нотариални и общински данъци/такси).

Предоставянето на кредити за покупка на електромобили е част от последователната ESG-стратегия на Първа инвестиционна банка за финансиране на зелени проекти и намаляване на въглеродния отпечатък. Електрическите автомобили спестяват на собствениците разходи за гориво и за местни данъци, като им осигуряват лесен достъп и безплатно паркиране в синя и зелена зона в центъра на големите градове. Те са по-евтини за експлоатация и по-лесни за управление, като спомагат за намаляване на замърсяването на въздуха и шумовото замърсяване.