Благомир Коцев: Магистрала „Хемус“ е ключова за растежа на Варна

Мисия Варна

23-11-2023, 17:11

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Очакваме проекта да се ускори, съобщи кметът на Варна.

Свързаността на Варна е основна тема в града от доста години насам. Магистрала „Хемус“ не е завършена вече може би петдесетина години. Ние всички имаме огромна надежда, че „Хемус“ и основните инфраструктурни проекти, които касаят Северна и Североизточна България, ще бъдат ускорени. Няма нищо по-важно в момента за Варна освен това градът да бъде свързан с останалата част на страната“.

Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев по време на форума Общините - Перспектива 2027 г., който се провежда в София.

Той разказа с няколко думи и първите си дни като кмет.
„Миналата седмица ураганът „Фредерик“ връхлетя Варна. Щетите от него са огромни. Видяхме една голяма сплотеност между хората по време на бедственото положение. Видяхме, че хора от различни политически партии с различни убеждения могат да работят за града. Това е нещо, което Варна не беше виждала от много години. Надявам се така да продължим и занапред“, посочи Коцев. 

Той благодари на правителството за оказваната помощ по време на бедственото положение. Коцев изрази надежда партньорството с правителството да продължи да укрепва, защото е в интерес на хората. 

„Нашата община има амбиция да ускори растежа, да поощри изграждането на икономически „клъстери“ между общините и техните ресурси и да подобри регионално партньорство помежду им“, допълни Коцев.

Кметовете могат да водят регионална политика не по-зле от изпълнителната власт, именно защото проблемите на хората са по пътя ни всеки ден от дома до сградата на Общината и ние сме в сърцето на тези проблеми, посочи още Коцев в допълнителна позиция.