30 машини са на разположение за справяне с последствията от очаквания в община Варна сняг

Мисия Варна

24-11-2023, 16:53

Снимка:

АПИ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Снегопочистващите фирми са в готовност, включително и с човешки ресурс.

30 машини са на разположение за справяне с последствията от очаквания в община Варна сняг тази събота и неделя. Това увери зам.-кметът Христо Иванов. Сред машините са багери, минибагери, снегопочистващи камиони с разпръсквачки и снегорини. Те ще действат на територията на петте района на града, а селата Казашко, Тополи, Каменар, Звездица и Константиново ще ползват техния ресурс. Според прогнозата на НИМХ – Варна в нощта на 25 срещу 26 ноември се очаква валежите от дъжд да преминат в сняг. Съобщава се и за условия за виелици и навявания с очаквания за силен вятър в сутрешните неделни часове. 

Община Варна е получила уверения, че са налични инертни материали като сол и пясък, както и антилед за обработка на Аспаруховия мост. Снегопочистващите фирми са в готовност, включително и с човешки ресурс. Те са известени от компетентните органи за метеорологичните условия и необходимостта от овладяването им.

Уведомени са отводнителните и озеленителните фирми да побързат с отстраняването на затлачващата зелена маса, породена от урагана „Фредерик“, връхлетял морската столица преди седмица. 

По-рано днес Христо Иванов докладва за готовността на властите да се справят с очакваната усложнена метеорологична обстановка на кмета Благомир Коцев.