Позиция на народните представители от ГЕРБ - Варна относно системен тормоз над кмета на село Бояна, община Вълчи дол

Новините

25-11-2023, 15:48

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще предприемем всички правни и институционални действия за установяване на реалните факти и обстоятелства, довели до този постоянен тормоз и натиск над Бергюл Тефикова и семейството й.

Ние, народните представители от ПГ на ГЕРБ от 3-ти Варненски многомандатен район, заставаме твърдо и категорично с подкрепата си зад законно избрания кмет от ГЕРБ на село Бояна, община Вълчи дол, Бергюл Тефикова (победител още на I тур с близо 64% от гласовете на местния вот)  и семейството й, подложени на системен психически и институционален тормоз. Посетихме днес селото, срещнахме се с Бергюл Тефикова и съпруга й Светослав Иванов, с местните хора, както и с общинското ръководство  и избрани общински съветници от ГЕРБ в община Вълчи дол и се уверихме, че подаденият сигнал до нас дава пълни основания за тревога и безпокойство. Ще предприемем всички правни и институционални действия за установяване на реалните факти и обстоятелства, довели до този постоянен тормоз и натиск над Тефикова и семейството й. Ще настояваме всички въвлечени в умишлена институционална злоупотреба с власт да понесат своята отговорност и последици, предвидени от закона.

През  последните 3 години се затвърждава опасната тенденция институциите да бъдат ползвани за политически и лични репресии. А дали не се сме свидетели и на реалното връщане и  налагане на културата на доносничество и на набеждаването като инструмент за разправа и вендета спрямо политическия опонент?!

Обществеността ще бъде детайлно запозната с фактите и резултатите от нашите действия по конкретния случай в село Бояна, който може да се окаже, че не е прецедент в политическата картина  у нас.

Даниел Митов

Павел Христов

Бранимир Балачев

Милена Димова