С 20-минутни нестихващи аплодисменти приключи премиерата на „Летящият холандец“ от Вагнер снощи във Варна

Варна Лайф

25-11-2023, 17:59

Снимка:

Държавна опера - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

С премиерата на Вагнеровата класика започва и 24-тия Коледен музикален фестивал на Държавна опера Варна.

С 20-минутни нестихващи аплодисменти приключи премиерата на „Летящият холандец“ от Вагнер снощи. Препълнената зала стана на крака след прекрасните изпълнения на солистите, мъжкия и дамския хор, хористите на Варненска детско-юношеска опера и оркестъра на Държавна опера Варна, дирижиран от маестро Светослав Борисов.

Постановката на Вера Немирова силно впечатли публиката с изключителните изпълнения, внушителния декор, костюмите и камерата на живо, която присъстваше на сцената и предаваше емоциите на главните герои към мултимедийния екран. София Солови, Деян Вачков, Валерий Георгиев, Гео Чобанов, Артьом Арутюнов и Силвия Ангелова бяха блестящи на сцената, вокално и артистично.

Гости на спектакъла бяха кметът на Варна, г-н Благомир Коцев, и много немскоговорящи студенти. След зашеметяващия успех на премиерата „Летящият холандец“ се отправя към Стара Загора, където на 26 ноември ще участва в ежегодния Фестивал на оперното и балетното изкуство. С премиерата на Вагнеровата класика започва и 24-тия Коледен музикален фестивал на Държавна опера Варна.