Отборът на българския парламент се класира трети на футболен турнир в Турция (СНИМКИ)

Спорт

27-11-2023, 09:45

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Селекционер на българския отбор е варненският депутат от ГЕРБ и бивш спортен министър Красен Кралев.

Отборът на България се класира на трето място на междупарламентарния турнир по футбол в Анталия, посветен на 100-годишнината от основаването на турската република. Освен домакините в него участваха още Румъния, Унгария, Азербайджан и Грузия. Нашият отбор е съставен от представители на всички парламентарни групи, и парламентарни сътрудници, които се представиха достойно в това състезание, въпреки че бяха максимално възпрепятствани от домакините. Селекционер на българския отбор е варненският депутат от ГЕРБ и  бивш спортен министър Красен Кралев, а капитани Джейхан Ибрямов и Красимир Вълчев. Нашите бяха поставени в една група с Турция и Унгария.

В първия ден българите пристигнаха в 5,00 часа сутринта в Анталия и бяха неприятно изненадани от организаторите. Според предварителната програма нашите трябваше да играят само един мач срещу парламентарния отбор на Унгария в късния следобед. Вместо това се оказа, че трябва да се проведат две срещи - срещу "маджарите" в 10,00 и срещу домакините от Турция в 15,30. Макар и доста изморени, родните представители направиха силен мач и победиха Унгария с 4:1. Даниел Александров и Борис Борисов дадоха преднина от 2 гола през първото полувреме,  но противникът намали резултата. Последваха две нови попадения в края на мача на Даниел Александров и Станислав Богдански за крайното 4:1.

В двубоя с Турция, за която това бе първи за деня, нашите бяха сериозно порязани от местен рефер с отсъждането на несъществуваща дузпа през първото полувреме за 2:0, като две минути преди това бяха допуснали гол след единствената си грешка в отбрана. За грешното отсъждане на рефера се видя и в директното предаване на двубоя по TRT. На почивката директно от летището на терена излязоха току-що пристигналите в Анталия асове в нашия отбор Красимир Вълчев, Жечо Станков и Младен Шишков. През второто полувреме България намали резултата чрез Емил Евтимов, но времето не стигна за обрат.

Така родният парламентарен отбор се класира за мача за третото място с Азербайджан. Представителите на бившата съветска република, обаче не се явиха и без борба България спечели бронзовите медали.

На финала се срещнаха Румъния и Турция, като историята от двубоя с България се повтори. Отново отсъдена несъществуваща дузпа даде възможност на домакините да стигнат до 1:1 в редовното време. При ударите от бялата точка, обаче северните ни съседи бяха по-точни. Победния гол заби депутатът с български произход Георги Наков.

България готви напролет нов междупарламентарен турнир, на който ще бъде домакин.