Обстановката във Варненска област се нормализира

Животът

27-11-2023, 11:13

Снимка:

Областна администрация Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По информация от оперативния дежурен в Областна администрация – Варна от тази сутрин всички пътища на територията на областта са проходими при зимни условия.

Още в късните часове на вчерашния ден обстановката в общините на област Варна се нормализира. При изключителен синхрон на действията, много добро взаимодействие и комуникация между общините и институциите, организациите и фирмите, ангажирани за действия при усложнена зимна обстановка, област Варна се възстанови от урагана „МАРКО“ в много кратки срокове.

По информация от оперативния дежурен в Областна администрация – Варна от тази сутрин всички пътища на територията на областта са проходими при зимни условия.

Пътищата Варна – Добрич и Варна – Кичево са отворени и за автомобили до 3,5 тона.

Усилено се почистват пътищата Ветрино – Аксаково, Ветрино – Тервел, Вълчи дол – Суворово, Искър – Вълчи дол, Изворник – Червенци, както и Аксаковска панорама – Оброчище.

Село Голица -/община Долни чифлик/ и част от селата Момчилово - / община Ветрино/ и Червенци - /община Вълчи дол/ са все още без ток, а селата Оброчище – /община Балчик/, Брестак, Метличина, Генерал Колево, Стефан Караджа и Радан Войвода - /община Вълчи дол/ са без вода.

В най-засегната от бедствието община Вълчи дол остава в сила бедственото положение и това е заради заледените пътища в района. Кметът  Калоян Цветков съобщи, че всички републикански и общински пътища са проходими при зимни условия. От 5,00 часа тази сутрин пътищата се лугират и обработват със сол защото са заледени. Всички населени места имат ток, а днешният 27 ноември е обявен за неучебен. Днес следобед ще се вземе решение дали и утрешният ден да остане неучебен за учениците от Вълчи дол, а причината затова са заледените пътища, които създават проблеми за превоза на учениците.

Кметът на община Аксаково Атанас Стоилов съобщи, че всички населени места от територията на общината имат електрозахранване. Общинските пътища се лугират.

В община Аврен всичко функционира нормално, информира кметът Емануил Манолов.

В Провадия всички населени места имат ток и вода. Учениците учат присъствено. Уличната мрежа е изцяло проходима при зимни условия, разчистват се и падналите дървета.

Проходими при зимни условия за пътищата в общините Бяла, Дългопол и Долни чифлик. Навсякъде се предприема обработката им с сол и луга, за да се преодолее заледяването.

На територията на цялата област Варна няма бедстващи или пострадали от бурята хора.