Изправят пред съда 22-годишен наркодилър от с. Приселци

Крими

28-11-2023, 11:04

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Според събраната по случая информация К.К. се занимавал с разпространение на наркотични вещества от около година, като освен това употребявал такива.

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 22-годишния К.К. за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал.1, изр.1, пр. 4 и пр. 5, алт. 1 от НК. Предстои Окръжният съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу младия мъж. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години и да му бъде наложена глоба в размер от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

На 3 юни 2023 година, на улица в град Варна, К.К. бил задържан в момент на сделка с доза метамфетамин. При последвалия личен обиск в раницата му били открити и иззети 2,23 грама марихуана и 1,20 грама метамфетамин. В дома на мъжа в село Приселци били намерени допълнителни количества от същите забранени субстанции, разпределени на дози. Иззета била и електронна везна, по която имало следи от марихуана и метамфетамин.

Според събраната по случая информация К.К. се занимавал с разпространение на наркотични вещества от около година, като освен това употребявал такива. 22-годишният мъж не е бил осъждан до момента.