Варненска област с редица номинации в осмите годишни награди за туризъм

Туризъм

30-11-2023, 11:01

Снимка:

Министерсткво на туризма

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Победителите ще бъдат определени чрез онлайн гласуване, което продължава до 5 декември.

Област Варна е с няколко номинации в осмите годишни награди в туризма - 2023. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 9-те категории в конкурса на Министерството на туризма.

Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са към 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и традиционната голяма награда, която е в категория „Изборът на българите“.

Варненска област участва с няколко номинации. Античната крепост на нос Свети Атанас в Бяла и Туристическият комплекс "Ханът" в с. Неофит Рилски са с номинация в категория „Туристическа атракция/обект/събитие за 2023 г.“, 

В категория „Туристическа дестинация“ сред номинираните са морският курорт Бяла - отлични условия за спокойна почивка с цялото семейство, Шкорпиловци - скритата перла на Северното Черноморие, и село Неофит Рилски.

Юртовият къмпинг "Наедно" в същото село в община Ветрино е с номинация в категорията „Иновация за 2023 г.”.

Сред 16-те номинирани в категорията „Изборът на българите” е крепостта Овеч в Провадия.

Победителите ще бъдат определени чрез онлайн гласуване, което продължава до 5 декември. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, изтъкват от Министерство на туризма.

Годишните награди в туризма ще бъдат връчени на официална церемония на 14 декември. Победителите ще получат статуетка, запазената марка на конкурса – българската роза, изобразяваща символа на красотата на България и грамота.

Платформата на конкурса с възможност за гласуване вижте ТУК.