Условна присъда за бургазлия, обрал варненски хотел

Крими

01-12-2023, 14:25

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Самата кражба е осъществена с няколко отделни деяния, докато подсъдимият пребивавал като гост в хотела.

С присъда на Районен съд – Варна, 49-годишен мъж от Бургас получи наказание от една година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият бе признат за виновен по обвинение в отнемане на 3 броя телевизори и микровълнова фурна от хотел в централната част на Варна. Кражбата е извършена в периода 23-26 февруари миналата година, в условията на продължавано престъпление, чрез повреждане прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на неустановено техническо средство.

Самата кражба е осъществена с няколко отделни деяния, докато подсъдимият пребивавал като гост в хотела. Първоначално той изнесъл телевизора и дистанционното от стаята, в която бил настанен, като го оставил срещу пари в заложна къща. В следващите дни, с неустановено техническо средство и използване на физическа сила, подсъдимият деформирал ПВЦ-прозорци на съседни стаи, проникнал в тях и отнел телевизорите им, както и микровълнова фурна на хотела, които също оставил в залог срещу пари в различни заложни къщи във Варна.

49-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Той бе осъден да заплати и направените по делото разноски за близо 600 лева. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.