Задържаха шофьор с 4,7 промила алкохол на пътя във Варна

Крими

04-12-2023, 13:49

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

5 автомобила прибраха полицаите от нарушители в града само за уикенда.

„Пътна полиция“ задържа шофьор с рекордните 4,70 промила алкохол в издишания въздух. 38-годишният водач от Варна, известен ма МВР е задържан в петък, два часа след полунощ. След направената му проба с алкотест, която показала рекордни за годината показатели, мъжът е отведен в лаборатория за вземане на проби, а автомобилът му е иззет с протокол за доброволно предаване.

1 литър вино изпил "отличникът", задържан с 4,7 промила алкохол във Варна. Мъжът е на 38 г. от Варна и е добре известен на МВР. Имал е и други случаи, при които е бил хващан след употреба на алкохол да шофира.

Това е над 9 пъти повече от допустимата норма за шофиране у нас - 0,5 промила. Случаят е от миналия петък в 2.00 ч. през нощта.

Той се е движел бавно по ул. "Асен Разцветников" във варненския квартал "Владислав Варненчик", след това е искал да направи завой на ляво, като е отнел предимството на таксиметров автомобил. Заради това е спрян от полицаи.

След като дрегерът отчел рекордните 4,7 промила алкохол, самият водач проявил агресивно поведение спрямо органите на реда.

Шофьорът разказал в полицията, че е изпил 1 литър вино.

"Приканихме го да даде проба за алкохол, след няколко проби, тъй като все не му достигаше въздуха, отчете 4,7 промила. След като видя резултата започна да се държи агресивно спрямо нас", заяви Ивайло Апостолов от Трето РПУ-Варна, предаде БНТ.

Според закона наказанието за подобен тип престъпление е от 1 до 3 г. и парична глоба от 200 - 1000 лв.През почивните дни трима мъже на 31 и 57 години, както и 37-годишна жена, управлявали  леки автомобили, били спрени за проверка от полицейски екипи и дрегерът показал количества алкохол над 2 промила. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа, а управляваните от тях автомобили са иззети.

20-годишен варненец също е предал автомобила си с протокол за доброволно предаване след направена инспекция с наркотест. Уредът е  показал употреба на наркотични вещества - бензодиазепин. Спрямо провинения  е образувано досъдебно производство. За случая е уведомена Районна прокуратура.