След автогонка: Задържаха 35-годишен добричлия с огромно количество дрога във Варна

Крими

05-12-2023, 17:11

Снимка:

Кадър БНТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Приятелката му също е арестувана. Тя е дала положителен тест за всички видове наркотици.

При полицейска операция във Варна е задържан 35-годишен мъж, у когото са открити голямо количество различни наркотици.

Той е отказал за спре с колата си и се е наложило полицаите да използват физическа сила и стоп-патрони, за да бъде задържан.

Приятелката му също е арестувана. Тя е дала положителен тест за всички видове наркотици.

Близо 9 килограма марихуана, около 500 грама кокаин и около 1500 грама амфетамин са иззети при реализация под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна.

В хода на процесуалните действия са претърсени два адреса – във Варна и в Добрич, както и лек автомобил. Иззети са големи количества марихуана, кокаин и амфетамин, както и множество таблетки екстази. Общото количество марихуана, намерено при претърсванията, е близо 8800 грама, намереният амфетамин е около 1500 грама, иззети са близо 500 грама кокаин. В жилищата са намерени и иззети електронни везни, а от адреса във Варна са иззети 7850 лева.

35-годишен мъж от Добрич е задържан във връзка с намерените забранени субстанции, той ще остане в ареста за срок до 72 часа по постановление на наблюдаващия случая прокурор. Предстои привличането му към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Мъжът има богато криминално досие. През 2019-та година е осъден на 9 месеца затвор за притежание на дрога. По време на акцията в мъжа са открити пакетчета с кокаин и екстази. В колата и дома му са намерени големи количества дрога.

"При претърсването на автомобила е намерен и иззет 1 кг. марихуана, на адреса са намерени големи количества наркотични вещества – 8 кг. марихуана, 0.5 кг. кокаин, 1кг амфетамин, голямо количество таблетки, над 200 броя. В последвало претърсване в Добрич са намерени 800 гр. марихуана и 500 гр. амфетамин", заяви старши комисарят Андрей Ангелов – директор на ОД МВР-Варна, цитиран от БНТ.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишния мъж да бъде внесено в Окръжния съд.