Съдят варненец за отглеждане и разпространение на над 6 кг. марихуана

Крими

06-12-2023, 13:38

Снимка:

ОД на МВР - Варна/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от пет до двадесет хиляди лева.

33-годишен мъж ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за държане с цел разпространение на над 6 килограма марихуана и отглеждане на растения от рода на конопа.

33-годишният М.Л. е предаден на съд от Окръжна прокуратура - Варна за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и за отглеждане на растения от рода на конопа. Той е обвиняем за две престъпления – по чл. 354а, ал. 1, пр. 4 и чл. 354в, ал. 1 от НК.

Младият мъж не бил криминално проявен или осъждан до момента, но въпреки това влязъл в полезрението на служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ във Варна с информация, че отглежда и разпространява марихуана. За проверка на тези данни, на 16 февруари 2023 година, били предприети редица действия, в това число посещение на адреса на М.Л. Поради наличието на обстоятелства, показващи наличието на забранени субстанции в апартамента, били предприето процесуални действия – претърсване и изземване.

В резултат от това, в стая от жилището, били намерени 41 растения от рода на конопа, които били отглеждани в специално оборудвана за целта стая. Освен това в апартамента на различни места и в различни опаковки било намерено значително количество тревиста маса, което след изсушаване се равнява на 6308 грама.

М.Л. бил задържан и привлечен в качеството му на обвиняем. Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу него. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от пет до двадесет хиляди лева по първото обвинение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от две до пет години и глоба от пет до десет хиляди лева.