МУ – Варна отново е на първо място сред медицинските университети в България в класацията на UniRank за 2023 г.

Животът

06-12-2023, 18:16

Снимка:

МУ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

През тази година в МУ-Варна се обучават повече от 6200 студенти от над 50 държави. Броят на чужденците е близо 1900.

За поредна година МУ-Варна е лидер сред медицинските университети в България и в топ 10 на най-престижните висши учебни заведения в страната според водещата световна независима платформа за висше образование UniRank.  Класирането е според валидни и безпристрастни уеб показатели от независими източници, а не на базата на данни, предоставени от самите университети.

UniRank подрежда висшите учебни заведения в България по рейтинг като отчита акредитация, предлагане на бакалавърски, магистърски и докторски степени на обучение, видимост в онлайн пространството, високи постижения, международен авторитет и доверие в образователната институция.

Челната позиция на МУ-Варна показва, че студентите са оценили качеството на обучение, модерната и високотехнологична среда, достъпът до най-добрите световни информационни бази за данни и преподавателите в Университета.

През тази година в МУ-Варна се обучават повече от 6200 студенти от над 50 държави.  Броят на чужденците е близо 1900. Университетът е предпочитано място за обучение по медицина и дентална медицина на студенти от Германия, Великобритания, Индия, Ирландия, САЩ, Канада, Швейцария и др.

UniRank търси и намира информация за отзиви и класации на близо 14 хиляди държавни университети и колежи в повече от 200 страни. Платформата има за цел да представи неакадемична класация и да отговори на въпроса кои са най-популярните университети в света.

Подредбата може да се види на адрес:  https://www.4icu.org/bg/public/