1.3 млн. лв. за извънредните разходи по справяне с бедствието поиска Община Варна от Министерския съвет

Мисия Варна

08-12-2023, 18:52

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Бедственото положение във Варна беше обявено на 19 ноември и продължи до 29 ноември, след като две поредни седмици градът беше подложен първо на ураганна, а след това и на снежна буря.

Кризисният щаб на Община Варна гласува на свое заседание снощи да поиска малко над 1.3 млн. лв. от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Средствата са за справяне с последиците от ураганното бедствие от 18-19 ноември.

На заседание на кризисния щаб бяха гласувани окончателните количества извънредни ремонтно-аварийни дейности и съответстващи стойности. В рамките на срещата кметовете на варненските райони също така одобриха протоколите за обемите от дейностите по квартали.

Окончателната сума е 1 307 092 лв., стана ясно по време на заседанието.

На зам.-кмета Диан Иванов бе докладвано, че ситуацията в „Аспарухово“, „Одесос“ и „Приморски“ остава затруднена след бедствието.

Напомняме, че бедственото положение във Варна беше обявено на 19 ноември и продължи до 29 ноември, след като две поредни седмици градът беше подложен първо на ураганна, а след това и на снежна буря.